Oss ombord

IMG 0010_NEW

Espen Krag, skipper

Kom til verden en kveld i august 1979. Oppvokst i Vanse i Farsund kommune. Her kom seiling inn i bildet da en liten Becker 27 ble kjøpt av familien.  Ingen i familien kunne vel så mye om seiling. Men dette skulle vi mestre. Når jeg sier vi, så mener jeg vel mine foreldre. De klarte dette veldig bra og båten har blitt byttet ut flere ganger med de berømte 3 fotene. Jeg trivdes på sjøen og begynte etter vært å seile optimist jolle. Her kunne jeg være min egen sjef. Det å seile regatta var vel ikke noe jeg brukte de store resursene på. Så turseiler er nok heller det som passer denne karen.

Vinteren 2007 ble beslutningen tatt. Maggie ble kjøpt i Oslo og seilt hjem til Kristiansand og jeg flyttet i båt. Det jeg ikke fikk plass til i båten ble solgt eller plassert hos min søster. Stor takk til henne og familien som tar vare på alt jeg eier. Er jo ikke så mye men det tar stor plass.

Jobber i dag som saksbehandler i Elektroxperten i Kristiansand. Her har jeg ansvar for å holde 6-8 elektrikere i arbeid. Kommer til å savne denne gjengen når vi reiser på tur. Men håper jeg får muligheter til å komme tilbake om noen år.

Målet med denne turen er selvfølgelig opplevelsene vi får underveis. Men det å kunne sitte helt alene under stjernene og lese en bok. Bare hav på alle kanter. Slippe unna verdagens mas og kav. Det er lov å ta vare på seg selv og nyte livet litt mer enn de fleste av oss gjør. Man blir veldig fort gammel vist man ikke lever mens man kan.

 

 

May Linn Mæhle, byssesjef:)

min forste_selvskutte_fisk

En vårdag i 1985 kom jeg til verden. Oppvokst på en gård i Ryfylke med 3 søsken og mange dyr. Etter 18 år i trygg forvaring hos mor og far, var det på tide å flytte hjemmefra, og turen gikk derfra til Gol på folkehøyskole, et år med mye lek og ingen bekymringer.

Deretter gikk turen til Kristiansand for å ta idrettsutdannelse. Etter et år med idrett grunnfag, var jeg klar for å komme meg ut og se mer av verden. Jeg reiste derfor et år til Australia for å studere friluftsliv. 

Reiselysten bare økte mens jeg var Down Under, og selv om det ble mye farting der, så følte jeg aldri at jeg fikk nok.  Så da Espen spurte om jeg ville bli med på jordomseiling, var jeg ikke vond og be.Men utenom en tur til Ålborg med skoleskipet ”Sørlandet”, har jeg aldri satt mine bein i en seilbåt.Heldigvis lærer jeg som regel fort, så satser på at kunnskapen og erfaringene kommer ”reganes på ei fjøl”.

Da jeg etter et år på andre siden av kloden kom hjem, gikk det ikke lange stunden før jeg flyttet inn i båten, og startet planleggingen av langtur.

Så her er vi nå 3 år senere,og klare (tror vi) til å legge ut på en reise til verdens bortgjemte perler, en reise vi aldri kommer til å glemme.

 

 Life is a journey, not a destination

 

 

Mannskap som har seilt med oss siden avreise:

Asbjørn og Gerd, Asbjørn seilte med oss fra Norge til Frankrike. Begge to seilte med oss i 2 uker på Palau

 

john jacobsen

John, seilte med oss over Atlanteren

 

 bente og_leiv

 

 

 

 

 

 

 

Bente og Leiv Sverre, seilte med oss i Lisboa. Kort tur men veldig hyggelig selskap.

 

couplebench

Ingunn og Per seilte med oss på La Gomera, Martinique og på Palau.

 

 mm e klar

Martine seilte med oss på Martinique og Reunion.

 

 IMG 3470

Christer og Daniel seilte med oss fra Martinique og til Antigua.

 

DSC 1012

Stine og Cecilie seilte med oss en uke på Palau Stine seilte også med oss på BVI.

 

 paa skuldrene

Tone og Tonje seilte med oss i to uker på Palau

 

 thea fjes

Thea seilte med oss fra Tobago til St. Lucia

 

 sindre styre

Sindre seilte med oss fra Martinique til Antigua

 

 

 Marit seilte med oss på BVI

 

Utskrift